• ultra mega full millet mahallesi guide:

    yıldırım gibi bir yerde karanlığın ortasında şafak vakti açan bir çiçek gibi ışıldayan nezih bir mahalledir.

    son 10 yılda kentsel dönüşümle çok gelişmiştir mahalledeki toprak sahiplerini zengin etmiştir.

    kentsel dönüşüm sonucu açılan dükkanlarla avm gibi mahalleye dönmüştür: kfc, gratis, mackbear(starbucks da açılacak söylentileri dönüyor)... aradığınızı bulamama imkanınız yoktur.

    mahallelilerin en büyük eğlencesi boş gördüğü her büyük araziye buraya avm yapılacak diye hurafe çıkartmaktır.

    bulgaristan muhacırlarının sayısı oldukça fazladır. muhtarlık seçiminde muhacırları arkasına alan kazanır. ayrıca muhacır kızları, kökeni anadoluya dayanan kızlardan bariz şekilde güzeldir. muhacırların genelde avrupa vatandaşlığı da oluyor bilginize xd.

    mahalle içinde olmasa da yürüme mesafesinde çevre mahalleler spor kompleksi açısından oldukça zengindir özellikle yüzme havuzlarının sayısı oldukça fazladır ve fiyatlar uygundur.

    ev alacaklara tavsiyem mapsten baktıklarında 11 eylül bulvarının üstündeki kısmı kafadan silsinler oraların mahalleyle pek alakası yok. şu an mahallenin merkezi, herkesin takıldığı yer derya caddesi civarlarıdır. ayrıca yunus emre bulvarı da potansiyel olarak yüksek duruyor bulvar üzeri çok fazla inşaat var bu inşaatlar bitince altına girecek dükkanlara göre buraların değerinin artması muhtemel. ayrıca mustafa bozbeyin bu belediye seçimlerindeki vaadine bakarsak yunus emre bulvarı üzerinden t5-t7-t8 tramvay hattı geçiyor. belediyeye geleli birkaç ay oldu ama bakalım yapacak mı. ben olsam ev alacağım yerler: görsel(müstakil evler hariçtir. bazı müstakil evleri işaretlediğimin farkındayım buralara kentsel dönüşüm yakındır[aslında kentsel dönüşüm geldi de 100 m2 alanı olan 3 katlı eve 4 çocuğu olduğu için 4 tane daire isteyen tipler yüzünden proje yapılamıyor]) muhtemelen önümüzdeki 10 yıl daha bu resimde işaretlediğim yerler en ev alınabilir yerler olmaya devam edecek. uzun bir süre sonra bu yunus emre bulvarındaki potansiyel konusunda haklı olup olmadığımı yeşillendiren olursa sevinirim.

    gençler genelde sağlıklı yaşam parkında takılırlar. solundaki uzun yol drag yapan arabalar ve motorcular için baş tercihtir. sevişmeye gelen liseli ergenlerde genelde bu parkı tercih eder. park yanındaki binalar parktakileri tv izler gibi izleyebildiğinden gizlilik isteyen gençlere boklu derenin karşı tarafına geçmelerini tavsiye ederim bank falan yok ama derenin demirliklerinin olduğu yere oturabilirsiniz. ayrıca sağlıklı yaşam parkında yaz akşamları basket oynayan birileri olur onlara katılıp biraz kafa dağıtmak da 10da10 aktivitedir.

    yıldırım ilçesinin sürücü sınavı yeri büyük oranda yunus emre bulvarı üzerindedir eğer sürücü sınavına gireceksiniz bu bulvarı ezberleyeceksiniz.

    eğer kütüphane ihtiyacınız varsa gökderedeki millet bahçesindeki kütüphaneye gidebilirsiniz(yürüme mesafesi değil ama gene yakın). ayrıca vatandaki gençlik merkezi de oldukça iyidir.

    vatan mahallesinin insanı millet mahallesininkinden çok farklıdır bitişik olması sizi yanıltmasın. 15 yaşındaki genç kız millet mahallesinde crop giyerken vatanda eşarp giyer. vatan mahallesi büyük oranda yeniden refahçı şeriatçılardandır. eğer millet mahallesinde keko tiplilerden görürseniz muhtemelen vatandan gezmeye gelmişlerdir. millet mahallesi yıldırımdaki tek yaşanabilir mahalledir eğer millet mahallesinin çevresine bir göz atayım derseniz nilüfere bakmanızı tavsiye ederim hiç o topa girmeyin.

    millet mahallesinde belli yerler dışında fiyatlar pek uygun değildir. esnafın yaptığı tantuni, maydonozun zurnasından pahalı olduğundan maydonoz daha mantıklı seçenek oluyor.(has tantuni tadın güzel de o fiyatlar ne kardeşim) normalde tam tersi zincir olmayan yerin uygun olması gerekiyor bu da böyle bir tezatlık.

    internet kafe konusunda xbasede sandalyeler çok sorunlu ayrıca geçen gittiğimde lole gelen güncellemede benim süreden gitti söylediğimde yapacak bir şey yok kafasındaydılar. çıldır daha sorunsuz.

    mahalle içinde grossta tavuklar iyi indirime girer badicilere duyrulur, migrosta da güzel fırsatlar yakalanabilir, onur eskisi kadar indirim yapmıyor ama fiyatları pahalı değil, furpa da uygundur, seyhanlar genelde ayın bir günü indirim yapar o gün çok kalabalık olur sabahtan gitmek gerekir.

    allahım iyi ki burada yaşıyorum.

    eklememi istediğiniz detaylar ve sorularınız için yazabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap